Hjälp

Hur gör jag?

Här samlar vi vanliga frågor och svar om webbplatsen. Om du inte hittar det du letar efter här kan du ställa din fråga via vårt kontaktformulär.

Sök böcker, spel, musik och film

Skriv in en titel, föfattare eller ett ämne i sökrutan. Klicka på Sök och du får fram en lista med förslag på böcker, spel och filmer. Om du får många träffar får du bläddra mellan sidorna.

Med Utökad sökning kan du förfina din sökning. Till exempel kan du visa alla ljudböcker på engelska. Välj ljudbok som medietyp och engelska som språk och klicka på knappen Sök. Om du vill se allt som finns på ett särskilt språk kan du välja det språket och sedan klicka på knappen Sök utan att skriva något sökord. Du kan bara välja ett språk i taget (eller en medietyp i taget). Det finns fler möjligheter att avgränsa sökningen, exempelvis om det är facklitteratur eller skönlitteratur.

Vill du veta mer om träffarna i träfflistan och var du kan hitta dem, så klickar du på titeln du vill veta mer om.

Reservera

Om det du vill ha är utlånat kan du sätta upp dig i kö (reservera det). För att kunna göra det måste du logga in med det lånekort och pinkod eller användarnamn och lösenord. När du är inloggad så kan du söka fram boken/filmen/spelet/musiken du vill köa på och reservera genom att klicka på Reservera. Välj Hämtställe och bekräfta genom att klicka på Ok.

Om du alltid hämtar dina reservationer på samma bibliotek, kan du under Mina uppgifter välja förvalt hämtställe för reservationer. Klicka på den blåa pilen vid rubriken Förvalt hämtställe för reserverat material, välj ditt bibliotek i dropdown-menyn och tryck Spara.

Låna om

För att kunna låna om måste du vara inloggad. När du har loggat in väljer du Mina lån. Om du vill låna om allt väljer du Markera alla och sedan Låna om. Om du vill låna om någon eller några titlar så klickar du i rutan vid varje lån. Klicka sedan på knappen Låna om. Du får direkt veta om du kunde låna om eller inte, det ser du på det nya återlämningsdatumet. Tryck sedan på Genomför omlånet.

Lyssna