Låna och läsa/lyssna på e-böcker i Biblio

Kom igång

1. Hämta och ladda ner appen Biblio där du brukar hämta appar.
  2. Öppna appen.
  3. Välj Blekingebiblioteken och ange ditt lånekortsnummer eller personnummer, och PIN-kod.
  4. Tryck sedan Logga in.

Låna en bok

1. Under rubrikerna "Sök" och "Kategorier" kan du söka efter böcker att låna.
  2. E-böckerna är märkta med en röd symbol:    E-bok biblio
    E-ljudböckerna är märkta med en blå symbol:   E-ljudbok biblio
  3. För att låna en e-bok, tryck på "Låna", och sedan "Ladda ner".
  4. För att låna en e-ljudbok, tryck på "Låna", och sedan "Spela".
  5. För att läsa/lyssna, tryck på "Läs"/"Spela".
  6. Boken finns tillgänglig under rubriken "Mina lån" i 28 dagar.

Tips

• Du kan styra uppspelningshastigheten genom en liten ikon till höger precis under bokomslaget. Du kan där välja mellan tre hastigheter.
  • Du kan ställa in insomningstider genom en liten ikon mitt under bokomslaget. Där kan du välja mellan olika insomningstider.
  • Du kan även lägga till bokmärken genom att klicka på den lilla ikonen till vänster precis under bokomslaget. Du behöver dock inte lägga till bokmärken för att komma ihåg var du är i boken, då appen sparar din position mellan gångerna du lyssnar.

Information

Du får i regel låna 2 e-böcker/e-ljudböcker per 7-dagarsperiod. Om du vill undvika merkostnader för datatrafik, kan du göra boken tillgänglig offline medan du är ansluten till ett wifi-nätverk. Detta gör du under rubriken "Mina lån".

För mer information, kontakta Karlshamns Stadsbibliotek, telefon: 0454-812 40, e-post bibliotek.karlshamn@karlshamn.se.