216668
The big boss : så tog Stefan Persson H&M ut i världen och blev Sveriges rikaste person / Erik Palm & Jonas Alsgren.
Omslagsbild
Av: Palm, Erik, 1971-
Utgivningsår: [2019].
Språk: Svenska
Hylla: Lz Persson, Stefan
Medietyp: Bok
Förlag: Norstedts
ISBN: 978-91-1-307657-7
Omfång: 287 sidor, 8 onumrerade planschsidor : illustrationer ; 24 cm
Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Stefan Persson är en av världens rikaste människor. Han har satt sin prägel på hela modeindustrin. Han kan påverka politiska beslut. Han styr ännu företaget bakom kulisserna. Och han vill fortsätta vara hemlig. Många har frågat sig hur ett företag från lilla Västerås kunde bli ett fenomen i hela modevärlden. Så hur gick det till när H&M genom en gigantisk reklambudget och supermodeller, världsartister och stjärndesigners lyckades bli ett av världens starkaste varumärken och själva sinnebilden för fast fashion? Vilka var det som skapade succén? Som med varje framgångssaga så finns också kritiska röster. Det handlar om anklagelser om sexistisk reklam och utnyttjande av unga underbetalda sömmerskor. Det handlar om en företagskultur som i vissa avseenden anklagats för att vara rent sekteristisk. Det handlar om en ägarfamilj som prioriterar höga vinstutdelningar till aktieägarna framför välgörenhet. Mannen som gång på gång övertrumfar kritikerna heter Stefan Persson. Han som med viss tvekan axlade ledarrollen. Med unika vittnesmål från anställda och interna dokument får vi här en tydligare bild av hur det gick till när han skapade ett av Sveriges största företag genom tiderna och hur han ska ta H&M in i framtiden.
Stefan Persson är en av världens rikaste människor. Han har satt sin prägel på hela modeindustrin. Han kan påverka politiska beslut. Han styr ännu företaget bakom kulisserna. Och han vill fortsätta vara hemlig. Många har frågat sig hur ett företag från lilla Västerås kunde bli ett fenomen i hela modevärlden. Så hur gick det till när H&M genom en gigantisk reklambudget och supermodeller, världsartister och stjärndesigners lyckades bli ett av världens starkaste varumärken och själva sinnebilden för fast fashion? Vilka var det som skapade succ$/en? Som med varje framgångssaga så finns också kritiska röster. Det handlar om anklagelser om sexistisk reklam och utnyttjande av unga underbetalda sömmerskor. Det handlar om en företagskultur som i vissa avseenden anklagats för att vara rent sekteristisk. Det handlar om en ägarfamilj som prioriterar höga vinstutdelningar till aktieägarna framför välgörenhet. Mannen som gång på gång övertrumfar kritikerna heter Stefan Persson. Han som med viss tvekan axlade ledarrollen. Med unika vittnesmål från anställda och interna dokument får vi här en tydligare bild av hur det gick till när han skapade ett av Sveriges största företag genom tiderna och hur han ska ta H&M in i framtiden.

Här finns titeln:

Loading...
En läsvärd, tänkvärd skildring om H&M. Dess kultur och ledarskap vilken kan ses som framgångsrik men kanske inte direkt så trevlig för de butiksanställda eller för de hårt pressade fabriksägare och dess sömmerskor i Asien. Läs och begrunda själv och bedöm, boken är lättläst, spännande och intressant.
2020-02-16
Rolfk
Biblioteken i Halmstad

Andra titlar av samma författare

127830
Av: Palm, Erik

Liknande titlar

179234
Av: Ahlén Pouya, Emma
189070
Av: Göransson, Mattias
193198
Av: Backhamre, Ingvar
118064
Av: Pettersson, Bo
137892
Av: Wigstrand, Hans
89792
Av: Sjöberg, Thomas
90061
Av: Andersson, Peter
90523
Av: Kamprad, Ingvar
94378
Av: Lowe, Janet
144956
Av: Carlgren, Pär
9877
Av: Ericson, Bengt
23551
Av: Ohlsson, Per T
17258
Av: Kamprad, Ingvar
76778
Av: Branson, Richard
113164
Av: Isaacson, Walter
38187
Av: Edsta, Björn
27108
Av: Isaacson, Walter
116258
Av: Sjöstedt, Tyra
80766
Av: Gucci, Jenny
105818
Av: Isaacson, Walter

Språk

Mer om titeln

Loading...

Om författaren

Loading...

Taggar

Karlshamns kommun, Bibliotek & Kultur