24-timmarsbiblioteket

PressReader

Digitala dagstidningar från hela världen!

PressReader innehåller över 5000 dagstidningar och tidskrifter, digitala kopior av originalen, tillgängliga samma dag som den tryckta versionen och med 60 dagars arkiv.

Tidningarna kommer från ca 100 länder och är på totalt 60 olika språk. Exempel på svenska tidningar som finns med är Svenska Dagbladet, Sydsvenskan, Göteborgs-Posten, Expressen, GT och Kvällsposten. Det finns även en del tidskrifter på svenska. Ladda ner appen gratis till surfplatta, smarttelefon eller läsplatta.

Läs mer om hur PressReader fungerar

Vill du läsa på en dator kan du använda dig av Library Press Display (fungerar hemifrån).

Zeteo (Norstedts Juridik) ger dig tillgång till gällande svensk rätt. Grunden är heltäckande juridisk basinformation – författningar, förarbeten och avgöranden. Du kan dessutom söka i olika myndigheters regelverk och avgöranden samtidigt som i övrig information.

Global Grant innehåller information om stiftelser, fonder och andra bidragsgivare. Du får reda på hur du skriver en ansökan och vart du vänder dig för att söka de pengar du behöver.

Alex är ett författarlexikon på svenska med ett tusental författare från hela världen. Här hittar du fakta om personer, lästips och utdrag ur verk. Även uppgifter om litterära priser, genrer och författarnas ursprungsländer.

Tillgänglig endast på biblioteken

Landguiden innehåller kortfakta om alla världens länder; geografi, befolkning, kultur, historia mm, producerad av Utrikespolitiska institutet.

Artikelsök är en bra källa att hitta svenska artiklar i. Den omfattar ca 30  dagstidningar och drygt 500 tidskrifter och årsböcker. En referensdatabas, där du inte får artiklarna i fulltext, men får veta var och när de har publicerats. Artiklarna är från 1979 och framåt. Årsböcker förtecknas fram till 1997.

Mediearkivet innehåller artiklar i fulltext ur tretton svenska dagstidningar från 1994 och framåt, bl.a. Aftonbladet, Dagens Medicin, Göteborgsposten och Svenska Dagbladet. Här hittar du också radioinslag, TT-telegram och artiklar från ett tjugotal svenska tidskrifter, bl.a. Privata Affärer och Råd & Rön.

Mina sidor

Språk Språk