Datorer och internet

Datorer och internet

Datorer och internet

Behöver du en dator för internet, studier eller informationssökning? 
Vi har datorer med ordbehandling och tillgång till internet som du kan använda gratis. Du behöver ett lånekort och PIN-kod hos oss för kunna använda datorerna.

Är du på tillfälligt besök hjälper personalen dig att logga in.

Skriva ut

Princh

Princh - nytt utskriftssystem på biblioteken i Karlshamns kommun

Vi håller på att implementera ett nytt utskriftssystem på biblioteken i Karlshamns kommun som innebär att du nu kan hantera dina utskrifter helt själv utan att besöka informationsdiskarna. Princh möjliggör även utskrifter direkt från din egen mobil, surfplatta eller dator.
För närvarande är systemet endast igång på Karlshamns Stadsbibliotek men kommer inom kort även fungera på övriga bibliotek i kommunen.

Via Princh kan du skriva ut i svart/vitt eller färg och har även möjlighet att välja A3-format på utskriften.
Avgiften är 2 kr/sida för svartvit utskrift och 4 kr/sida för färgutskrifter.

Du kan välja att betala direkt med ditt betalkort, eller beställa utskrift. Betalar du med kort, hämtar du ut dina utskrifter på skrivaren efter genomförd betalning. Väljer du att beställa utskrift kontaktar du personal i informationsdisken.

Karlshamns Stadsbibliotek

  • Ska du skriva ut från en mobil eller surfplatta, hämtar du appen Princh (kostnadsfri) i App Store eller Google Play. När du ska välja skrivare, ange ID: 100325 eller scanna QR-koden.
  • Ska du skriva ut från din dator, går du in på hemsidan https://print.princh.com. När du ska välja skrivare, ange ID: 100325.
  • Ska du skriva ut från en av bibliotekens datorer, trycker du Skriv ut, och följer sedan instruktionerna på skärmen.

Observera att det för tillfället inte är möjligt att skriva ut på vardagar mellan kl.10.00-14.00 på Vuxenavdelningen, Karlshamns Stadsbibliotek.

Trådlöst nätverk

På biblioteken i Karlshamn kan du ta med dig din egen dator/surfplatta och använda vårt trådlösa nätverk. Användning av det trådlösa nätverket är kostnadsfritt.

På Karlshamns Stadsbibliotek, Stenbacka bibliotek och Svängsta bibliotek ansluter du till KarlshamnOPEN.

På Mörrums bibliotek ansluter du till KarlshamnGUEST.

På Hällaryds bibliotek finns det för närvarande inget trådlöst nätverk.

Kopiator

Kopior: 2 kr/sida 
Färgkopior: 4kr/sida

Observera att det för tillfället inte är möjligt att kopiera på vardagar mellan kl.10.00-14.00 på Vuxenavdelningen, Karlshamns Stadsbibliotek.

Scanner

Scanner finns på biblioteken i Karlshamn.
Det är kostnadsfritt att scanna.

Observera att det för tillfället inte är möjligt att scanna på vardagar mellan kl.10.00-14.00 på Vuxenavdelningen, Karlshamns Stadsbibliotek.

Regler för att använda datorerna på biblioteket

Datorerna får ej användas för pornografiskt, rasistiskt eller diskriminerande material. Endast den utrustning och programvara som finns i datorerna får användas. Det är förbjudet att koppla in egen utrustning och installera programvara. Användaren förbinder sig att alltid: använda utrustningen varsamt, respektera alla former av copyright.    
Att äta och dricka vid datorerna är inte tillåtet. Användare som bryter mot reglerna stängs av.