E-böcker och e-ljudböcker

Biblio

OBS! Den 23-24 november går det inte att använda Biblio eller Elib pga katalogarbete. Från och med den 25 november 2020 måste du välja Blekingebiblioteken när du loggar in i Biblio.

Läs eller lyssna på böcker i appen Biblio

Vi rekommenderar att du använder appen Biblio.

Du får tillgång till Biblio genom att ladda ner appen, där du brukar hämta appar. Du väljer sedan Karlshamns stadsbibliotek och loggar in med ditt personnummer eller lånekortsnummer och din PIN-kod.

Du får låna 1 e-bok per 7-dagarsperiod.

Behöver du hjälp att komma igång?
Under rubriken Hur gör jag? hittar du information om hur du lånar och läser. Du är även välkommen in till något av våra bibliotek, där du kan få en kort genomgång, eller hämta informationslappar som steg för steg beskriver hur du kommer igång med att låna e-böcker och e-ljudböcker.

Om du stöter på problem eller om du är nybörjare och behöver en grundläggande genomgång finns det möjlighet att boka tid med en bibliotekarie. Boka en bibliotekarie genom att använda formuläret. Kontakta oss på tel. 0454-812 40, e-post bibliotek.karlshamn@karlshamn.se eller besök oss på biblioteken.

Fritt tillgängliga e-böcker och e-ljudböcker

E-böcker

Google Böcker
Förteckning över de böcker Google har scannat in. Fritt tillgängliga böcker i fullt format återfinns genom att gå till "Avancerad boksökning" och bocka i "Visa endast obegränsad förhandsgranskning".

Litteraturbanken
Svenska klassiker i digitalt format. En del finns i epub-format, andra som etext och faksimiler.

Project Gutenberg
Äldre litteratur på flera språk, huvudsakligen engelska.

Projekt Runeberg
Äldre nordisk litteratur i inscannad faksimil och kompletterande OCR-tolkning. Inga epubfiler.

Feedbooks
Litteratur på engelska, både nya och äldre. De fritt tillgängliga böckerna finns under "Free Public Domain Books".

ManyBooks
Litteratur för nedladdning i flertalet filformat, samt för läsning i webbläsare. Mestadels äldre litteratur, mestadels på engelska.

OpenLibrary
Öppen bibliotekskatalog med den långsiktiga ambitionen att lista världens samlade bokbestånd. Fritt tillgänglig litteratur ur den allmänna egendomen kan läsas och laddas ner i olika filformat utan begränsning.

E-ljudböcker

Librivox
Ljudböcker ur den allmänna egendomen. Inlästa av frivilliga och tillgängliggjorda i för nedladdning, samt för lyssning i webbläsare. Mestadels äldre litteratur, mestadels på engelska.