E-böcker och e-ljudböcker

För att kunna använda vår sida för att låna e-böcker och strömmande ljudböcker måste du logga in med ditt lånekortsnummer samt PIN-kod. Saknar du PIN-kod ber vi dig att komma in till Karlshamns Stadsbibliotek eller något av våra lokalbibliotek. Du måste ha en giltig legitimation med dig för att kunna få en PIN-kod knuten till ditt lånekort.

När du är inloggad har du, under Mina sidor, en bra överblick över vilka böcker du har lånat innan, vilka du lånar för tillfället, och du kan lägga till böcker i en läslista och låna dem vid ett senare tillfälle. Det är även under Mina sidor som du lyssnar på de strömmande ljudböcker du har lånat.

Behöver du hjälp att komma igång?
Du är välkommen in till Karlshamns Stadsbibliotek eller något av våra lokalbibliotek och hämta informationslappar som steg för steg beskriver hur du kommer igång med att låna e-böcker och strömmande ljudböcker på olika enheter, eller ladda ner dem.
Du kan även hitta information om hur du ska gå tillväga under menypunkten Så funkar det på den nya sidan.

Om du stöter på problem eller om du är nybörjare och behöver en grundläggande genomgång finns det möjlighet att boka tid med en bibliotekarie. Kontakta oss på tel. 0454-812 40, e-post ithandledning@karlshamn.se eller besök oss på biblioteken.

Börja låna nu på http://karlshamn.elib.se/

Fritt tillgängliga e-böcker och e-ljudböcker

E-böcker

Google Böcker
Sök i de böcker som Google har scannat in. För att hitta böcker i fullt format går du in på Avancerad boksökning och bockar i Visa endast obegränsad förhandsgranskning.

Litteraturbanken
Svenska klassiker i digitalt format. En del finns i epub-format, andra får du läsa på datorskärm.

Project Gutenberg
Äldre litteratur på flera språk, huvudsakligen engelska.

Projekt Runeberg
Äldre nordisk litteratur i webbformat. Inga epubfiler.

Feedbooks
Litteratur på engelska, både nya och äldre. De fria böckerna finns under Public Domain och Free Original Books.

Manybooks
Litteratur på engelska, mest äldre.

E-ljudböcker

Librivox
Ljudböcker på engelska, i mp3-format som du kan ladda ner till din dator eller mp3-spelare.