E-böcker och e-ljudböcker

E-böcker och e-ljudböcker, bilden visar sidan karlshamn.elib.se på en iPad och en iPhone

OBS! Kultur Karlshamn förändrar e-bokutlåningen. Från och med 2019-07-01 erbjuds ett lån per 7-dagarsperiod.

För att kunna använda vår sida för att låna e-böcker och e-ljudböcker måste du logga in med ditt lånekortsnummer samt PIN-kod.

När du är inloggad har du, under Mina sidor, en bra överblick över vilka böcker du har lånat innan, vilka du lånar för tillfället, och du kan lägga till böcker i en läslista och låna dem vid ett senare tillfälle.

Du får låna 1 e-bok per 7-dagarsperiod.

Behöver du hjälp att komma igång?
Under rubriken Hur gör jag? hittar du information om hur du lånar och läser på olika enheter. Du är även välkommen in till Karlshamns Stadsbibliotek eller något av våra lokalbibliotek och hämta informationslappar som steg för steg beskriver hur du kommer igång med att låna e-böcker och e-ljudböcker på olika enheter.

Om du stöter på problem eller om du är nybörjare och behöver en grundläggande genomgång finns det möjlighet att boka tid med en bibliotekarie. Kontakta oss på tel. 0454-812 40, e-post ithandledning@karlshamn.se eller besök oss på biblioteken.

Börja låna nu på karlshamn.elib.se

Fritt tillgängliga e-böcker och e-ljudböcker

E-böcker

Google Böcker
Förteckning över de böcker Google har scannat in. Fritt tillgängliga böcker i fullt format återfinns genom att gå till "Avancerad boksökning" och bocka i "Visa endast obegränsad förhandsgranskning".

Litteraturbanken
Svenska klassiker i digitalt format. En del finns i epub-format, andra som etext och faksimiler.

Project Gutenberg
Äldre litteratur på flera språk, huvudsakligen engelska.

Projekt Runeberg
Äldre nordisk litteratur i inscannad faksimil och kompletterande OCR-tolkning. Inga epubfiler.

Feedbooks
Litteratur på engelska, både nya och äldre. De fritt tillgängliga böckerna finns under "Free Public Domain Books".

ManyBooks
Litteratur för nedladdning i flertalet filformat, samt för läsning i webbläsare. Mestadels äldre litteratur, mestadels på engelska.

OpenLibrary
Öppen bibliotekskatalog med den långsiktiga ambitionen att lista världens samlade bokbestånd. Fritt tillgänglig litteratur ur den allmänna egendomen kan läsas och laddas ner i olika filformat utan begränsning.

Därtill finns upphovsrättsskyddade böcker tillgängliga för ett utlån åt gången, och nedladdning i tidsbegränsade filer. Lånetiden är två veckor, och varje låntagare kan låna fem böcker samtidigt. För denna funktion krävs ett konto hos moderorganisationen Internet Archive. Mestadels litteratur på engelska.

E-ljudböcker

Librivox
Ljudböcker ur den allmänna egendomen. Inlästa av frivilliga och tillgängliggjorda i för nedladdning, samt för lyssning i webbläsare. Mestadels äldre litteratur, mestadels på engelska.