E-tidningar och databaser

Pressreader

Tillfälliga förändringar i Pressreader:

Nu kan du läsa tidningen hemma i hela sextio dagar i appen Pressreader, istället för 72 timmar som i vanliga fall.

För att starta tjänsten behöver du ladda ner appen Pressreader och öppna den när du är uppkopplad på bibliotekets WIFI Karlshamn OPEN. Sedan har du obegränsad tillgång till de tidningar och tidskrifter som finns i appen i sextio dagar, till exempel Svenska dagbladet, Aftonbladet och Språktidningen. 

Digitala dagstidningar från hela världen!

PressReader innehåller över 7000 dagstidningar och tidskrifter, digitala kopior av originalen, tillgängliga samma dag som den tryckta versionen och med 60 dagars arkiv.

Tidningarna kommer från cirka 100 länder och är på totalt 60 olika språk. Exempel på svenska tidningar som finns med är Svenska Dagbladet, Göteborgs-Posten, och Aftonbladet. Det finns även en del tidskrifter på svenska. Ladda ner appen gratis till surfplatta, smarttelefon eller läsplatta.

Läs mer om hur PressReader fungerar

Vill du läsa på en dator kan du använda dig av Pressreader.com eller Library Press Display (fungerar hemifrån). 

 


Alex är ett författarlexikon på svenska med ett tusental författare från hela världen. Här hittar du fakta om personer, lästips och utdrag ur verk. Även uppgifter om litterära priser, genrer och författarnas ursprungsländer.

Tillgänglig endast på biblioteken

Landguiden innehåller kortfakta om alla världens länder; geografi, befolkning, kultur, historia mm, producerad av Utrikespolitiska institutet.


ArtikelSök kan vara ett enkelt sökverktyg för ditt skolarbete eller en avancerad researchmotor för din forskning. Med ArtikelSök hittar du snabbt och enkelt relevanta artiklar och värdefulla tips på vidare sökning. I databasen kan du söka bland över 1 300 svenska tidningar och tidskrifter mer än 30 år tillbaka i tiden. Databasen uppdateras dagligen och växer med 20 000 artikelposter per år.


Mediearkivet innehåller artiklar i fulltext ur tretton svenska dagstidningar från 1994 och framåt, bl.a. Aftonbladet, Dagens Medicin, Göteborgsposten och Svenska Dagbladet. Här hittar du också radioinslag, TT-telegram och artiklar från ett tjugotal svenska tidskrifter, bland annat Privata Affärer och Råd & Rön.

Språk