Låna och läsa e-böcker på dator eller läsplatta

Kom igång

1. Ladda ner och installera programmet Adobe Digital Editions via sidan www.adobe.com/products/digitaleditions.
  2. Starta programmet och logga in med ditt Adobe-id genom att klicka på Help och sedan Authorize computer. Har du inget Adobe-id, klicka på Create an Adobe ID. På hemsidan som nu syns, klicka på Get an Adobe ID och fyll i nödvändig information i fälten. Klicka sedan på Sign up. Gå tillbaka till programmet och fyll i användarnamn och lösenord och klicka på Authorize.

Låna en bok

1. Starta datorns webbläsare och gå in på karlshamn.elib.se.
  2. Klicka på Logga in uppe till höger. Ange ditt lånekortsnummer och PIN-kod, klicka sedan på Logga in.
  3. Sök upp en bok eller välj bland listade böcker.
  4. Klicka på titeln och sedan på knappen LÅNA.
  5. När lånet är genomfört, klicka på Ladda ner.
  6. Klicka på filen URLlink.acsm för att öppna den i Adobe Digital Editions.

Läsa bok på läsplatta

1. Starta programmet Adobe Digital Editions och anslut din läsplatta via USB. Den bör dyka upp som en ikon i programmets vänsterkolumn. Första gången du gör detta blir du tillfrågad om du vill ansluta den till ditt Adobe-id, vilket du ska göra.
  2. För över böcker till läsplattan genom att dra dem från biblioteksvyn till läsplattesymbolen till vänster.
  3. När överföringen är klar, koppla bort läsplattan från datorn.

För mer information, kontakta Karlshamns Stadsbibliotek, tel. 0454-812 40, e-post ithandledning@karlshamn.se.

Mina sidor