Meröppet på Svängsta bibliotek

Meröppet Svängsta

OBS! På grund av ökad smittspridning av coronaviruset och covid-19 i samhälle så kommer Meröppet var stängt på Svängsta bibliotek mellan den 12/11-30/11.

Låna böcker på en helgdag, betala räkningar klockan 20.00 på kvällen, hämta en reserverad bok på en söndag? Det och mycket mer kan du göra på Svängsta bibliotek.

Meröppet innebär att biblioteket är tillgängligt för besökare vissa tider, veckans alla dagar, även när det inte finns personal på plats. Det betyder att du har möjlighet att besöka biblioteket på tider som passar just dig. Det blir också möjligt att använda ett avskilt rum för möten av olika slag – läsecirklar, stickcafé, styrelsemöten eller annat.
 
Du måste ha fyllt 18 år för att registera dig som meröppet-låntagare. Det gör du på Svängsta bibliotek under bemannad öppettid. Glöm inte legitimation!
 
Som meröppet-låntagare får du gärna ta med dig familj och vänner, men du är ansvarig för personer i ditt sällskap. Du får inte släppa in obekanta personer genom att öppna för dem eller låna ut din personliga tagg. Glöm inte att plocka undan efter dig och ta hand om vårt gemensamma bibliotek. Biblioteket ansvarar inte för kvarglömda eller förlorade föremål.
 

Hur gör jag för att komma in under meröppet?
Vid dörren sitter en taggläsare. Med hjälp av din tagg och din PIN-kod kommer du in i biblioteket. Kontrollera att dörren går igen när du kommer och går.

Kan jag gå in på biblioteket när som helst?
Biblioteket har speciella öppettider även för meröppet. Då vi har annan verksamhet, till exempel klassbesök, sagostunder eller författarbesök, ber vi våra meröppet-låntagare att visa hänsyn och inte störa.

Du måste lämna biblioteket före stängningstid klockan 22.00. När du går ut, kontrollera att dörren slagit igen och är låst. Larmet kopplas på automatiskt efter stängning. Om larmet går och väktare får rycka ut blir du ersättningsskyldig.

Vad kan jag göra på biblioteket när det är meröppet?

  • Du kan låna och återlämna böcker och andra medier i automaterna. Följ instruktionerna på skärmen. Kontrollera att alla dina titlar visas på skärmen. Om du vill kan du skriva ut ett kvitto. Du kan inte låna om du har en skuld till biblioteket som överstiger 300 kr. Du kan betala din skuld när biblioteket är bemannat.
  • Du kan hämta reservationer. De står sorterade på löpnummer på en särskild reservationshylla. Löpnumret står i meddelandet som du fått från biblioteket. Glöm inte att låna i automaten. Fjärrlån kan endast hämtas då biblioteket är bemannat.
  • Du kan använda datorer och bibliotekets trådlösa internet. Du kan skriva ut från våra datorer, din egen dator, surfplatta eller smartphone via Princh och betalar då med ditt bankkort.
  • Du kan läsa tidningar, studera, umgås eller annat, så länge du visar hänsyn till dina medbesökare och plockar undan efter dig.

Vad gör jag om jag behöver hjälp?
Meröppet bygger på att du klarar dina ärenden själv. Det kan finnas personal på plats, med de är då upptagna med andra arbetsuppgifter. Behöver du hjälp av personal är du välkommen på våra ordinarie öppettider.

Meröppettider för Svängsta bibliotek är:
måndag-söndag kl. 08.00-22.00

Välkommen som meröppet-låntagare på Svängsta bibliotek!

Språk

Öppettider

Tillgänglighet

Bokinkast: Ja
Handikapparkering: Nej
Automatisk dörröppnare: Ja
Ramp: Nej,markplan
Handikapptoalett: Ja
Hörslinga: Nej
Anpassad dator vuxen: Nej
Anpassad dator barn: Nej
Skötbord: Ja
Hjärtstartare: Nej

Tillgänglighetsdatabasen - logotyp

Mer information om tillgängligheten på Svängsta bibliotek bibliotek finns på Tillgänglighetsdatabasens webbplats